Download from Bandcamp

Enter URL of the Bandcamp page below
Get MP3

Content served from cache, click to refresh.

Pheromones

Pheromones
Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
“De gitzwarte wolken boven zijn kleurrijke leven vormden een onuitputtelijke bron voor Pheromones, het tiende studioalbum van liedkunstenaar Erny Green.”

2017 wordt het 25-jarige jubileumjaar van Erny Green. De afgelopen drie jaar in het leven van de 52-jarige liedjesschrijver waren ronduit turbulent. Een periode waarin hij beide ouders verloor, zijn vrouw verliet, een operatie onderging en werkeloos raakte. Op de kille bodem van 'rock bottom', vond de verhalenverteller echter ook de grote liefde en nieuwe muze van zijn leven.

Hoge pieken, diepe dalen. Green vond rake klanken om de wervelstorm te vertalen naar Pheromones, zijn tiende studioalbum. Liefde en verlies, woede en compassie, stilte en rumoer. “Is this how it feels with death on your heels” zingt hij in het nummer ‘I Write My Name In The Wind’. Met de dood op de hielen… Het zou de killing urgentie in de tracks kunnen verklaren. Pheromones is een absoluut hoogtepunt in zijn inmiddels omvangrijke oeuvre, maar ook in de Nederlandse popgeschiedenis.

Zoals generatiegenoot Nick Cave – net als Green op de top van zijn kunnen – haalde Green zijn inspiratie uit diverse stijlen. Van de oude songmeesters naar de New Wave van de Eighties, terug langs de oer-liedjes van de folk, naar de sound van de 21 e eeuw. Hij componeerde de songs in samenwerking met zijn vaste sidekick Thijs Heij. In handen van producer-arrangeur Sjoerd van Reeuwijk groeide het album uit tot een imposant monument, een waar kunstwerk. Romantischer, gevarieerder en melodieuzer nog dan zijn immer bejubelde voorgangers. De release is 17 februari 2017.

In '88 trekt Green als straatmuzikant de wereld in. Kille straathoeken wereldwijd, maar ook roemruchte podia als CBGB’s in New York, het zijn de ideale speelplekken voor de Nederlander in deze roerige jaren. In 1992 keert hij gemangeld terug en brengt zijn 1e soloalbum uit.
25 jaar en 9 albums later is het Green gelukt zich bij de absolute top van de Nederlandse liedjesschrijvers te vestigen.

Found tracks

Erny Green - Kiss The Girls
Download
Erny Green - Sometimes It's Better Not To Die
Download
Erny Green - Old House
Download
Erny Green - Lovesong
Download
Erny Green - Teenage Highschool Chase
Download
Erny Green - Mexican Rain
Download
Erny Green - Backfires
Download
Erny Green - I Write My Name In The Wind
Download
Erny Green - Heart Out On The Table
Download
Erny Green - Naakte Man Op De Pier
Download

Suggestions